Kortwieken

Bij het kortwieken wordt door het korter knippen van een aantal slagpennen voorkomen dat een vogel weg kan vliegen. Bij huiskamervogels knippen wij de buitenste slagpennen van beide vleugels korter. Hierdoor kan een vogel niet meer omhoog vliegen, maar nog wel veilig landen. Kortwieken doet geen pijn, maar het kan wel nadelen hebben. Vogels kunnen onzekerder worden, kunnen niet meer vluchten en in sommige gevallen leidt kortwieken tot veer-beschadigend gedrag en plukken. Het besluit om wel of niet te kortwieken moet dus weloverwogen genomen worden.


Wij bieden het kortwieken als service toch graag aan tegen een gereduceerd tarief tijdens de speciale pedicure- & kortwiek-uurtjes.

Uiteraard is het ook mogelijk om op een ander moment de nagels te laten knippen of slijpen, maar dan geldt het tarief voor een normaal consult. Het knippen of slijpen van de nagels kan ook tijdens een ander consult of gezondheidscontrole gebeuren, ook dan wordt de gereduceerde prijs gerekend. Wel horen we in dat geval graag vooraf dat het kortwieken gewenst is in verband met de planning.

    ©2019 door Dierenkliniek Rijnlaan.