Nagels knippen / slijpen

Te lange nagels veroorzaken vaak veel overlast en kunnen ook leiden tot schade aan de voeten. In principe horen de nagels bij normale belasting niet te lang te worden. Gebeurt dat toch, dan zijn er vaak aanpassingen nodig op het gebied van beweging en leefomgeving, bijvoorbeeld een ander soort zitstokken.
Wanneer de nagels te lang zijn, moeten ze worden ingekort door middel van knippen (kleine vogels) of slijpen (grotere vogels). Met name bij de wat grotere vogels is het netjes slijpen van de nagels best even klusje waarvoor 2 personen nodig zijn: de een om de vogel op vriendelijke wijze vast te houden, de ander om te slijpen. Wij bieden het knippen / slijpen van de nagels als service toch graag aan tegen een gereduceerd tarief tijdens de speciale pedicure- & kortwiek-uurtjes.
Uiteraard is het ook mogelijk om op een ander moment de nagels te laten knippen of slijpen, maar dan geldt het tarief voor een normaal consult. Het knippen of slijpen van de nagels kan ook tijdens een ander consult of gezondheidscontrole gebeuren, ook dan wordt de gereduceerde prijs gerekend. Wel horen we in dat geval graag vooraf dat de pedicure gewenst is i.v.m. de planning.

    ©2019 door Dierenkliniek Rijnlaan.