top of page
nsplsh_334d535174674376795767~mv2.jpg.webp

Castratie rammelaar en voedster

Castratie rammelaar

Het castreren van een mannelijk konijn helpt tegen ongewenste nestjes en ongewenst hormonaal gedrag, waaronder sproeien in huis en agressie. Hoewel het ook op een andere leeftijd kan, raden wij aan om de castratie vanaf een leeftijd vanaf 12-14 weken uit te voeren.

Via 2 kleine sneetjes worden de testikels verwijderd. De meeste konijnen kunnen een aantal uur na de ingreep weer naar huis.

Castratie voedster

Het castreren van een vrouwelijk konijn –de eierstokken en baarmoeder worden verwijderd – voorkomt ongewenste nestjes, vermindert agressie en verkleint de kan op het ontwikkelen van baarmoederontstekingen en  kwaadaardige tumoren. Bij bepaalde rassen krijgt uiteindelijk 80% van de niet-gecastreerde voedsters baarmoederkanker!  Het castreren van de voedsters is een belangrijk onderdeel van de  preventieve zorg en is bij ons een standaard operatie. Hoewel het ook op een andere leeftijd kan, raden wij aan om voedsters op een leeftijd van 6 maanden te castreren.  

 

Via een sneetje net onder de navel worden beide eierstokken en de baarmoeder verwijderd. De meeste konijnen kunnen een aantal uur na de ingreep weer naar huis.

bottom of page