top of page

Konijn

Preventieve zorg 

Het voorkómen van ziektes bespaart veel leed bij onze huisdieren en uiteindelijk vaak ook veel geld. Want hoewel preventieve zorg ook niet gratis is, kost het behandelen van een ziek dier vaak veel meer.

Goede preventieve zorg voor huisdieren is teamwork van eigenaar en dierenarts. Wij ondersteunen u en uw huisdier op medisch gebied, onder andere door middel van regelmatige gezondheidscontroles, vaccinaties, parasietenbestrijding, castratie en voedingsadviezen.

Lees meer...

Image by Gavin Allanwood

Gebit 

De tanden en kiezen groeien bij konijnen levenslang door. Dit is nodig omdat de tanden en kiezen continu slijten bij het kauwen op hooi. Helaas kunnen een verkeerde voeding en bepaalde erfelijke problemen leiden tot ernstige gebitsproblemen.

Lees meer... Onder constructie

Image by Tolga Ahmetler

Vaccinatie 

Door middel van vaccineren – ook wel inenten genoemd - kunnen konijnen beschermd worden tegen de dodelijke ziektes myxomatose en RHD / VHS. Deze ziektes komen helaas veel voor in Nederland, ook bij konijnen die niet buiten komen en alleen leven.

Lees meer...

Image by Noah Silliman

Castratie rammelaar en voedster

Het castreren van een mannelijk konijn helpt tegen ongewenste nestjes en ongewenst hormonaal gedrag, waaronder sproeien in huis en agressie.

Het castreren van een vrouwelijk konijn voorkomt ongewenste nestjes, vermindert agressie en verkleint de kan op het ontwikkelen van kwaadaardige tumoren en baarmoederontsteking.

Lees meer...

Image by Lorna Ladril

Voeding

Een goede voeding is essentieel om konijnen gezond te houden. Een verkeerde voeding kan leiden tot problemen met onder andere het gebit, maag-darmkanaal, blaas en nieren of overgewicht. Een goede voeding bestaat uit een voor het individu juiste verhouding tussen hooi, brokjes en groenvoer.

Lees meer...

Image by Sandy Millar

Narcose bij konijnen

Konijnen zijn dieren met een andere basale lichaamsbouw dan honden en katten. Tijdens en na ingrepen die onder anesthesie moeten worden uitgevoerd ( bijvoorbeeld operaties of gebitsbehandelingen) moet daar goed rekening mee worden gehouden.

Lees meer... Onder constructie

bottom of page